Održan miting na Atletskom stadionu: OBORENA TRI DRŽAVNA REKORDA!

0
946

U nedelju je u Sremskoj Mitrovici na atletskom stadionu održan tradicionalni sedmi Prolećni miting prijateljstva u organizaciji AK “Srem”, Ustanove atletski stadion, Zbora atletskih sudija sremska Mitrovica i Atletskog saveza Srbije.

Ovaj atletski skup je prevazišao sve svoje dosadašnje okvire i porastao do cifre od 860 takmičara i trajanja od više od 8 sati. Za to vreme je održano 77 disciplina, nastupilo 50 klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Miting je definitivno postao najveći atletski događaj za mlađe kategorije u Srbiji.

Po lepom vremenu i u dobrim  uslovima oboreno je čak tri državna rekorda!

Adriana Vilagoš članica SAK Senta  je opet pomerila granice u bacanju koplja, ovog puta od 400g, i njen novi državni pionirski rekord sada iznosi 63,03m.

U skoku u dalj iz zone odskoka za mlađe pionirke Jovana Mićić iz Crvene Zvezde je opet pomerila svoj državni rekord i on sada iznosi 5,58m!

Takođe je trčala sjajnih 8,08s na 60m. Treći rekord na mitingu oborila je članica Partizana 1945 Barbara Stanković  u sportskom hodanju na 1000m. Novi rekord Srbije je za skoro 3 sekunde bolji od prethodnog njenog ostvarenja I sada iznosi 4:40,20.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here