Održan Sajam učeničkih radova

0
479

Protekle sedmice, u holu Gradske kuće, postavljena je prodajna izložba radova učenika i profesora ŠOSO „Radivoj Popović”, korisnika usluga Dnevnog boravka i još nekoliko mitrovačkih udružena.

Ovu izložbu, pored mnogobrojnih gostiju, posetio je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je, tom prilikom, istakao:

Tokom obilaska ovog sajma, razmenili smo iskustva o tome kako funkcioniše Centar za socijalni rad i Nacionalna služba za zapošljavanje, razgovarali smo o tome kolika je nezaplosenost, šta su problemi kad je u pitanju nedostatak kadra, eventualno buduće investicije ulaganje u ljude itd.

Svako od udruženja koja učestvuju na sajmu, podstaknuto je i radi za dobrobit određenog dela naših građana i očekuju od države, lokalne samouprave i pokrajine da imaju neku vrstu adekvatne pomoći i Ministarstvo će svakako da im pomogne.“

„Pričali smo o Centru za socijalni rad i njegovom funkcionisanju i kao ministar sam generalno zadovoljan tim, kako to funkcioniše u Sremskoj Mitrovici, a vidim i ovde u Dnevnom boravku da su uslovi za boravak odlični. Ukoliko bude bilo šta potrebno tu smo svi u Ministarstvu, naša dužnost i obaveza jeste da pomognemo da budu još bolji uslovi i radićemo na tome i u buduće.”- istakao je ministar Đorđević.

“Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo danas imali priliku da ugostimo ministra Đorđevića i da mu naši korisnici pokažu koliko su kreativni, koliko su za njih sve važne aktivnosti koje se u Dnevnom boravku realizuju. Izložba na kojoj su uzeli učešće korisnici naših usluga i Dnevnog boravka, a koju je ministar obišao redovna je naša aktivnost. Važno je da svima pokažemo koliko oni mogu i da sve podsetimo da su i oni deo našeg društva”, rekao je Negovan Nikolić, direktor ŠOSO „Radivoj Popović”.

Dnevni boravak je organizaciona jedinica Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović”. U njemu trenutno, svakodnevno boravi 35 korisnika.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here