Održana „Krofnijada“ u Martincima

0
1298

Krofnijada u Martincima je i ove godine okupila veliki broj posetilaca, ljubitelja krofni.

Po peti put Udruženje žena u saradnji sa martinačkim Omladinskim centrom, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, realizovali su manifestaciju uz prigodan prateći program.

Kako je izjavila Svetlana Koplić u ime organizatora, Martinčanke su ove godine za goste napravile 1500 krofni koje su sve u slast pojedene, „jer je krofnijada slatka manifestacija, letnjih tonova, mirisa i ukusa„, kako je to obrazložila Koplićka.

U toku manifestacije meštani i njihovi gosti su se vozili fijakerima kroz selo. Održano je i takmičenje (Poligoni spretnosti za decu), kao i kulturno-umetnički program.

Danijel Mimić iz Omladinskog centra objasnio je da je koncept „Krofnijade“ osmišljen pre pet godina, kada je ona prvi put i održana, kao i da ju je osmislila omladina Martinaca.

Grad Sremska Mitrovica podržava ovakve manifestacije u cilju animiranja lokalnog stanovništva, a posebno očuvanja tradicije i identiteta našeg naroda.“ – zaključio je Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave pod čijim pokroviteljstvom je održana ova manifestacija.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here