Održana Smotra dramskog stvaralaštva amatera

0
419

U četvrtak, 29. i petak 30. marta 2018. godine, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“, održana je Smotra dramskog stvaralaštva amatera za decu i odrasle Grada Sremska Mitrovica.

Za Smotru je prijavljeno 10 predstava, ukupno u dve kategorije.

Selektor Zoltan Fridman, na Zonsku smotru u Pećince, koja će se održati 19. i 20. aprila, uputio je 3 predstave iz kategorije Dečje dramsko stvaralaštvo: „Otkačena Bajka“, Kreativnog studija i teatra „Gartel“, „Sve što sam htela da znam“, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ i „Kaži teti-dobar dan“, OŠ „Jovan Popović“ i Dečjeg centra „Čisto srce“ i „Snežana i sedam – osam patuljaka“, Kreativnog studija i teatra „Gartel“.

Iz kategorije Dramsko stvaralaštvo za odrasle, na 56. susret pozorišnih društava Vojvodine, koji će se održati od 18. do 26. maja, u Staroj Pazovi, naš grad predstaviće Centar za kulturu mladih i Pozorište „Dobrica Milutinović“ sa predstavom „Niz prugu“, dok su predstave: „Barbelo – o psima i deci“, Kreativnog studija i teatra „Gartel“ i „Izbiračica“, Mitrovačke gimnazije, upućene na „Vojvođanski omladinski pozorišni festival“, koji će se održati od 4. do 6. maja 2018. godine u Kuli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here