Održana smotra MUZIČKOG stvaralaštva – u najavi smotra DRAMSKOG stvaralaštva

0
370

Protekle nedelje je u Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum, održana Smotra muzičkog stvaralaštva Srema, u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“.

U takmičarskom delu programa, 8 ansambala, iz celog okruga, ukupno u tri kategorije, se nadmetalo za prolaz na Smotru muzičkog stvaralaštva Vojvodine, koja će se održati 2. juna, u Bačkom Petrovcu. Selektor Dajana Kostić, koreograf, po završetku svih Zonskih smotri, oceniće koji ansambli iz Srema će nas predstaviti na Pokrajinskoj smotri.

Pored toga, Ustanova za negovanje kulture „Srem“, u nedelju, 29. aprila, organizuje u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ naknadnu selekciju Zonske smotre dramskog stvaralaštva za odrasle, na predlog selektora Zoltana Fridmana, reditelja.

Selektor ove Smotre Predrag Momčilović, dramski umetnik, oceniće dve predstave.

Centar za kulturu mladih i Pozorište „Dobrica Milutinović“ nastupiće sa predstavom „Niz prugu“ autora Stefana Tajbla s početkom u 12 časova i Kreativni studio i teatar „Gartel“, s predstavom „Barbelo-o psima i deci“, autora Biljane Srbljanović, u režiji Gordane Lukić, s početkom u 14 časova.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here