Održana tradicionalna “Pasuljijada” u Bloku B

0
1331

Tradicionalna, Osma po redu, manifestacija „Pasuljijada“, održana je povodom slave Svetog Ilije, u mitrovačkom naselju Blok B.

Po rečima Dragana Božića, predsednika organizacionog odbora, ove godine su učestvovale 42 ekipe, a pored timova iz Mitrovice i okolnih sela, prisutni su bili i gosti iz Žitišta, Šapca, Bijeljina i Novog Sada.

Iako je ceo dan padala kiša nastojeći da omete takmičenje u spravljanju dobrog pasulja, mi smo, kombinacijom krajiške tvrdoglavosti i sremačke zaguljenosti, ostali uporni u nameri da, u fer i ravnopravnoj borbi, dođemo do pobednika ovogodišnjeg takmičenja” – navodi Božić.

Na kraju, pobednik je bila ekipa Đoreta Jovanovskog, drugo mesto je pripalo ekipi “Stari šlajferi” Tomislava Zakarića, dok su treće mesto izborili takmičari ekipe “Lajte kere”, na čelu sa Sanjinom Bojanićem.

Sa četvrtom pozicijom morali su da se zadovolje takmičari “MC Srem”.

U takmičenju bacanja kamena sa ramena pobedio je Vladimir Erak, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Katarina Trećaković.

U nadvlačenju konopca najbolji je bila ekipa “Reket”.

Žiri koji je ocenjivao takmičare u spravljanju pasulja radio je u sastavu: Mihajlo Isaković, Nikola Jari, Milan Kovačević i Goran Grabić. Ovogodišnji kum slave bio je Miroslav Smrzlić, dok je za novog kuma izabran Brano Tomić iz Bijeljine.

Kako napominje Dragan Božić u ime organizatora, Saveta MZ “Blok B”, ovogodišnji sponzori su bili Mitros, mesara Janošević, mesara Džmura i Podunavlje iz Beočina, dok se Grad Sremska Mitrovica pojavljuje u ulozi pokrovitelja celokupne manifestacije.

Ne treba zaboraviti ni podršku koju je organizator dobio od Moto kluba Srem, kao i udruženja građana Cerski marš iz Šapca, ali i udruženja Kraljevina Srbija.” – napominje Božić.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here