Održano finale kviza „SIRMIJUM – CARSKI GRAD“

0
725

Finale kviza „SIRMIJUM – CARSKI GRAD“ održano je u Biblioteci „Gligorije Vozarović“. Organizatori ove manifestacije bili su: Turistička organizacija, Ustanove za negovanje kulture „Srem“ i Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Kviz se sastojao od više igara: igra znanja, recitovanje, literarni rad, likovni rad i igre spretnosti.

Takmičari, na nivou IV razreda osnovnog obrazovanja, koji su prošli selekciju u polufinalu, pokazali su odlično znanje u poznavanju Sirmijuma, našeg drevnog Grada, odgovarajući na pitanja, koja su bila pripremljena od strane stručnog žirija: Jelene Nedić, profesora engleskog jezika i književnosti i Gorane Lemajić, dipl. istoričara. Autori literarnih radova, nadmetali su se na temu „Moj Grad Carski-Sirmijum“, a one najbolje odabrala je članica žirija Zorica Miščević, profesor srpskog jezika i književnosti.

Recitatori su govorili stihove iz zbirke pesama za decu, autora Nedeljka Terzića „Cezar u kornetu“, a likovne radove, koji su inspirisani ostacima Sirmijuma, nagradio je član žirija Milan Kardaš, likovni pedagog.

Prijatelji Kviza: Bazen Sportskog centra „Pinki“, Poslastičarnica “Dolce Casa“, Računovodstveni biro, Štamparija „Art graphic“, Edukativni centar „Kardaš art“, „Biber suveniri“ i Specijalni rezervat prirode „Bara Zasavica“, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, obezbedili su bogate nagrade za pobednike iz svih kategorija.

U ekipnom takmičenju, igri znanja, I mesto osvojila je OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, II mesto OŠ „Jovan Popović“, a III mesto dobila je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

U nadmetanju, najbolji literarni rad, I mesto dobio je Ognjen Mišura iz OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“, Mačvanska Mitrovica, II mesto Brankica Savić iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, Laćarak, a III mesto osvojio je Stefan Hadžić iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Manđnjlos.

Najbolji u recitovanju bili su: I mesto Ana Koviljac iz OŠ „Jovan Popović“, II mesto Iva Tenji iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ i III mesto Lana Stanković iz OŠ „Sveti Sava“ .

I mesto za najbolji likovni rad, osvojila je Isidora Nikolić iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, Laćarak, II mesto dobio je Andrej Čekerinac iz OŠ „Sveti Sava“, a III mesto dobila je Teodora Stević iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here