Oko 25 hiljada kupača na gradskom bazenu – ZA GODINU DANA!

1
505

Prva godina rada Gradskog bazena u Sremskoj Mitrovici, po rečima nadležnih – bila je više nego uspešna.

S druge strane, i kupači su zadovoljni. Protekle 2018. godine, na Gradskom bazenu bilo je 24.300 kupača, a u taj broj nisu ubrojani plivački klubovi i plivači takmičari koji treniraju.

Prihod za proteklu godinu iznosio je 5,7 miliona dinara.

Po rečima Vasilja Ševe, direktora PSC „Pinki“, bitno je istaći da klubovi treniraju besplatno kao i seoske škole, a za razrede koji sa profesorima dolaze – za njih je obezbeđen i prevoz.

Zanimljiva činjenica je, da prema statistici najviše kupača je bilo u mesecu avgustu – s obzirom na to da je taj mesec udaran za kupališnu sezonu na Savi.

Podsećamo, pre nešto više od godinu dana u Sremskoj Mitrovici, tačnije 07. novembra 2016. godine otvoren je najmoderniji i energetski najefikasniji zatvoreni bazen u Srbiji. Izgradnja bazena trajala je godinu i osam meseci, a ukupno je uloženo 2 miliona eura, većinom iz budžeta Grada. Zvaničnom otvaranju bazena, uz gradonačelnika Sanadera, prisustvovali su i ministri u Vladi Republike Srbije, ministar poljoprivrede, šumarstva i vododprivrede Branislav Nedimović, ministar trgovine i turizma Rasim LJajić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

(M. S.)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here