Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Snežana Ilkić (29) iz Vrdnika uhapšena je zbog sumnje da je saučesnik u ubistvu njenog strica Mlađe Ilkića (76). Ona je, navodno, pomogla u pljački i ubistvu ljubavniku Slobodanu Sladojeviću zbog pretnji da će joj ubiti dete.

Ilkića je prošle nedelje vezao i jastukom ugušio njen momak Slobodan Sladojević (27) iz Sremske Mitrovice, inače zaposlen u firmi za obezbeđenje, koji je takođe priveden. Pretpostavlja se da je motiv zločina bilo uverenje Sladojevića da starac ima mnogo novca. Ispostavilo se da su čoveka ubili zbog tričavih 30.000 dinara, koje su podelili.

Njen otac i ubijeni bila su braća po ocu. Živi u Vrdniku sa majkom i sinom, a zarađivala je tako što je povremeno održavala kuće meštanima. Bila je u vezi sa osumnjičenim Sladojevićem. On joj je pretio da će nauditi njoj i dečaku ako mu ne pomogne da opljačka njenog strica, za koga je načuo da ima novca – saznaje se od izvora bliskih istrazi.

U sredu, 5. aprila, našao se sa Snežanom, kojoj je rekao da ponese kanap. Otišli su do kuće Mlađe Ilkića, u kojoj je Snežanin sin inače proveo dosta vremena igrajući se. Sladojević je provalio vrata i Ilkića vezao kanapom. Starca, koji je bio slabije pokretan, posle moždanog udara stavio je na krevet, prekrio mu glavu jastukom i jorganom, a zatim ga sa krevetom okrenuo naopačke i ugušio ga.

Bratanica žrtve je na kapiji čuvala stražu. Kada je osumnjičeni ugušio Ilkića, izvršio je premetačinu u kući, uzeo novac, navodno je bilo 30.000 dinara, i deo bukvalno stavio u ruke svoje partnerke – dodaje naš izvor.

Snežana je, navodno, tek sutradan saznala da je njen stric ubijen. Posle uviđaja otišla je u stričevu kuću da pomogne rođacima da je srede.

Iskoristila je njihov momenat nepažnje i novac koji je njen bivši ljubavnik ukrao stavila u kuću. Odglumila je da je našla pare i svežanj novčanica dala sestri, stričevoj ćerki. Navodno, grizla ju je savest – napominje naš izvor.

Prema saznanjima, Snežana Ilkić i Slobodan Sladojević bili su u emotivnoj vezi, koja je prekinuta prošle godine nakon što mu je ona pozajmljivala novac, i to ukupno 700 evra. Sladojević je obećavao da će joj vratiti, ali nije.

Kada bi zatražila svoje pare, on je počinjao da preti i njoj i njenom sinu. Pomirila se sa gubitkom para, ali je prekinula tu vezu. Bar se nadala tome, ali njen bivši ljubavnik nije bio istog mišljenja – konstatuje naš izvor.

Snežaninoj majci Mileni u oktobru prošle godine iz kuće je ukradeno 1.000 evra koje je dobila posle prodaje oranice. Prilikom krađe, lopov je isprevrtao sve stvari u kući. Snežana je posumnjala da iza krađe stoji njen tada već bivši ljubavnik, ali je odbila da ga prijavi kao mogućeg lopova.

Posle smrti strica, Snežana je pričala za medije.

Kada je njegov sin došao, video je razvaljenu bravu. Pomislio je da mu je otac u komšiliku pa su krenuli u potragu za njim. Nažalost, pronađen je vezan žicom i na njega je bio bačen krevet – izjavila je tada Snežana.

 

Ana Ž. Adžić – Z. Čonkaš/Blic

Ostavite komentar

*

captcha *

  1. Slobodan Odgovori
    Tuga. Ako je njena priča istinita drugačije nije mogla ni da postupi da bi zaštitila svoje dete. Poznato je da je država veoma blagonakolna prema nasilnicima, i da je ispričala sve policiji pre zločina, policija bi privela njega samo zbog pretnji a tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici bi ga isti dan pustio kući u opomenu. I onda bi se on njoj lako osvetio zbog prijave.
  2. pejo Odgovori
    Sve je ona znala,samo mozda nije bila spremna na ubistvo sto joj ne umanjuje ucesce u zlocinu,krivicnom delu.