OPŠTA BOLNICA: Obezbeđena oprema za palijativno zbrinjavanje pacijenata

0
1112

Sremskomitrovačka Opšta bolnica potpisnik je Ugovora o partnerstvu za sprovođenje Projekta „Take care“ („Brini se) – Razvijanje i poboljšanje zdravstvenih i socijalnih usluga za ugrožene društvene grupe u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija.

Tim povodom danas će u Opštoj bolnici biti održano predstavljanje svih dosadašnjih aktivnosti i ukazivanje na značaj i potrebu zbrinjavanja i nege pacijenata koji boluju od teških i neizlečivih bolesti sa ciljem obezbeđivanja najboljih mogućih uslova u pružanju usluga pacijentima u poslednjim fazama bolesti u bolničkim uslovima.

Ovom događaju prisustvovaće pokrajinski sekretar za zdravstvo doc.dr Zoran Gojković, pomoćnik pokrajinskog sekretara dr Snežana Bojanić i načelnik uprave za zdravstvo Vojislav Mirnić.

Kako saznajemo, realizacija projekta „Take care“ počela je 15. juna prošle godine i trajaće do 14. februara 2019. godine. Opšta bolnica je uključena u Projekat kao jedna od četiri
partnera, a ostala tri partnera su: „Bubamara“ Udruga osoba sa invaliditetom iz Vinkovaca, Dom za starije i nemoćne osobe iz Iloka, kao i Regionalna razvojna agencija Srem iz Rume.

Ukupan budžet Projekta za sva četiri partnera iznosi blizu milion evra, od čega je za Opštu bolnicu namenjeno 309 hiljada evra.

Primenom projekta „Take care!“ („Brini se!“) Opšta bolnica je značajno podigla kvalitet bolničkih usluga u delu palijativnog zbrinjavanja i nege. Adaptirano je šest bolničkih soba u koje je smešteno 12 specijalnih kreveta za palijativno zbrinjavanje pacijenata.

Saglasno projektnim aktivnostima, idecembru 2017. godine zaposleno je šest medicinskih sestara-tehiničara, 1 psihologa, 1 spremačica i 2 vozača čije se plate finansiraju iz budžeta Projekta. Prema planu tokom februara i u prvoj dekadi marta Bolnica je izvršila nabavku kompletne medicinske i nemedicinske opreme, čija ukupna vrednost, zajedno sa 2 sanitetska vozila koja su nabavljena u januaru 2018. god. iznosi gotovo 200 hiljada evra.

Ovom nabavkom Opšta bolnica je zaokružila celokupnu potrebnu opremu i potrošni  materijal predviđ Projektom, tako da će u narednom periodu sprovođenja Projekta biti u mogućnosti da pruži efikasnu uslugu u delu palijativnog zbrinjavanja pacijenata.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here