Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Članovi humanitarne organizacije vatrogasaca i volontera iz Južnog Velsa „Blazing to Serbia“, kako je i najavio načelnik uprave za socijalnu zaštitu i zdravstvo Vojislav Mirnić, poklonili su Opštoj bolnici 50 bolničkih kreveta, koji su smešteni na odeljenje hirurgije.

Prvi put su donirali pre skoro deset godina vatrogasna vozila, i od tada njihova pomoć Srbiji stiže svake godine, a iako su do sada donirali 24 potpuno opremljena vatrogasna vozila, od kojih dva koriste vatrogasci iz Mitrovice, njihova pomoć se proširila. Uz pomoć Crvenog krsta donirali su nekoliko kuća, kupili zemlju za azil za pse, a osim 50 bolničkih kreveta, poklonili bolnici u Mitrovici i devet ležećih kolica, od kojih je pet donirano Crvenom krstu.

Ova inicijativa potekla je od zaposlene u Gradskoj upravi za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica Danijela Stojiljković-Savić koja kaže da su uspeli u saradnji sa Gradskom upravom, gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom, Crvenim krstom i kompanijom „Multiservis“ d.o.o. da ovu donaciju realizuju u roku od svega par dana.

Vrednost pojedinačnog krveta iznosi od dve do tri hiljade evra, što bi za bolnicu svakako bila značajna suma da izvoji. Oficir vatrogasne i spasilačke službe Južnog Velsa u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije Stiv Logan kaže da vole da posete Sremsku Mitrovicu u kojoj se osećaju kao kod svoje kuće, gde su okruženi ljudima koji su iz pozicije saradnika prošli u njihove prijatelje.

Osim bolničkih kreveta, iz Velsa su stigle donacije i za mališane iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije grada, kojima će biti dodeljeni novogodišnji paketići.

M. St.

Ostavite komentar

*

captcha *