Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Mitrovačko Udruženje „Dekalend“ organizovalo je konstitutivnu sednicu parlamenta Države Dece Dekalend (DDD), u Skupštinskoj sali Gradske kuće. Sednica je otpočela himnom Dekalenda u izvođenju Dečijeg hora “Piccolo”.

Konstitutivnu sednicu parlamenta inicirala je Olivera Jelkić – predsednica DDD, a rečima podrške radu DDD obratili su se Svetlana Milovanović – zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice, Ognjen Kostić – mali gradonačelnik i Petar Samardžić – ambasador DDD.

Država Dece Dekalend je zamišljena da funkcioniše kao prava država, sa pravim organima, kako bi deca naučila kakva je jedna država. Ovo je država po meri deteta i to je njena posebnost, samo u ovoj državi se reč “Dete” piše velikim slovom. Država se bavi dečijim pravima, a ukoliko budu u situaciji nešto će i promeniti.

Ovom sednicom krenuli su sa pravim radom, za ministra želja jednoglasno je imenovan niko drugi do Deda Mraz, te je posle formalnog dela sednice u Skupštinskoj sali održana i novogodišnja predstava.

U svom životu i radu obavljao sam mnoge funkcije, ali biti ambasador Države Dece Dekalend je najdraža funkcija do sad, čast mi je i zadovoljstvo biti deo jedne ovakve priče. Stoga sam na konstitutivnoj sednici parlamenta DDD obećao deci da ću u svakom momentu i u svakoj prilici zastupati njihove interese, braniti njihove stavove i biti dostupan za svaku vrstu pomoći. “ –  izjavio je Petar Samardžić, Ambasador DDD.

Ostavite komentar

*

captcha *