„Osnovi bezbednosti dece“ – edukacija kroz bojanku i stihove

0
337

U petak, 12. oktobra, od 10 časova, u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u naselju Kamenjar, biće predstavljena stihovnica-bojanka „Za bezbedno detinjstvo“, namenjena mališanima predškolskog uzrasta i učenicima prvog razreda osnovnih škola.

Stihovnica-bojanka sa temama iz oblasti bezbednosti, rađena je na osnovu edukativno-promotivnog materijala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. U ilustraciji bezbednosnih tema sadržanih u projektu „Osnovi bezbednosti dece“ korišćene su realne situacije iz života i stihovima i crtežima prilagođene uzrastu mališana kojima je ova knjižica namenjena. Činjenica je da prva saznanja o ličnoj bezbednosti deca dobijaju od roditelja, u kući, pa zbog toga ova knjižica i promoviše porodicu, zdrav život, bavljenje sportom, poverenje, drugarstvo, odgovornost, dogovaranje, nesebičnost, poštovanje date reči, spremnost da se pomogne drugima itd.

Ovo je jedan od načina da se veoma ozbiljne teme približe deci na popularan i njima pristupačan način, kako bi od ranog detinjstva stekli poverenje u policiju koja je tu da iz zaštiti i kojoj mogu da se obrate u slučaju da im zatreba pomoć.

Pormociji će prisustvovati mališani i predstavnici Predškolske ustanove „Pčelica“, Policijske uprave i grada Sremska Mitrovica, roditelji i polaznici Školice muzike „Vivak“.

Bojanku je priredila Željka Avrić, ilustrovao Milan Kardaš, a izdavač je Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here