Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Na sednici Opštinskog saveta za bezbednost u Šidu kojoj je prisustvovao i dr Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja doneta je odluka o zatvaranju Prihvatnog centra za migrante kod Železničke stanice u Šidu.

PIŠE: Narcisa Božić

Dobili smo podršku od nadležnih institucija za našu inicijativu o zatvaranju Prihvatnog centra u samom gradu. Ovog vikenda očekujemo da počne etapno iseljavanje migranata i njihovih porodica. Pokazali smo se sve ovo vreme kao dobri domaćini, zahvaljujem se građanima Šida na strpljenju i poverenju koje su ukazali opštinskim vlastima u rešavanju ovog problema, rekao je Predrag Vuković, predsednik Opštine Šid, naglašavajući da je svaki migrant uživao punu zaštitu naše države, ali da se u brojnim slučajevima u Šidu nisu pokazali kao dobri gosti.

Državni sekretar dr Nenad Ivanišević istakao je da je bezbednost građana Srbije na prvom mestu, te uputio izvinjenje građanima Šida ukoliko su doživeli neprijatnosti od strane migranata.

Iz Prihvatnog centra u Šidu akcijom UBPOK pre dve nedelje već je iseljeno stotinak najekstremnijih migranata, uglavnom Avganistanaca i Pakistanaca sa prekršajnim i krivičnim prijavama, koji su autobusima prevezeni u Preševo.

Kako je u međuvremenu pridošlo još migranata u Prihvatni centar u Šid, sada se tamo, prema podacima nadležnih, nalazi oko 400 migranata, stotinak samaca i 300 migranata sa porodicama.

Svi oni iz Prihvatnog centra kod Železničke stanice u Šidu biće, kako je najavljeno medijima, iseljeni tokom narednog vikenda i preko prvomajskih praznika u druge, manje prihvatne centre u Srbiji, gde će im biti obezbeđeni dobri uslovi i, kako je naglašeno, bolja kontrola njihivog kretanja.

Da li će se za migrante iz Šida otvoriti i neki novi manji prihvatni centri u Srbiji, novinarima nije precizirano.

U preostala dva prihvatna centra na teritoriji šidske opštine Adaševcima i Principovcu trenutno boravi oko 2.000 migranata.

Ostavite komentar

*

captcha *