Otkriven razlog PALJENJA srpske zastave u Šidu

2
3910

Dečak (14) iz Šida koga su trojica vršnjaka hrvatske nacionalnosti iz obližnjeg mesta Sot, pod pretnjom batinama naterali da zapali srpsku zastavu je unuk izvesnog Petra Marjanovića, poznatog simpatizera četničkog pokreta u tom mestu, koga zovu Četnik.

Marjanović je, kako tvrdi izvor iz toga grada, toliko zagrižen da je čak svoju kuću ustupio na korišćenje četničkom pokretu, te je sada više nego jasno da je reč o nacionalnoj mržnji.

Kako se saznaje, trojica nasilnika su identifikovani i oni bi trebalo da budu saslušani pred tužiocem. Iz Osnovnog tužilaštva su rekli da njima nije podnet izveštaj niti krivična prijava povodom incidenta u Šidu, te da se obratimo Višem javnom tužilaštvu, koji nam nisu odgovorili na pitanja da li su dečaci dali iskaze i kako su se branili.

Za ovaj incident javnost ne bi ni saznala da sporni video nije obelodanilo udruženje građana Srpski vitezovi iz Šida, koje je slučaj odmah prijavilo policiji.

Podsetimo, incident se desio u subotu uveče posle noćnog izlaska.

Trojica dečaka hrvatske nacionalnosti su druga Srbina mimo njegove volje naterali da uzme upaljač i pali deo po deo zastave, dok se oni smeju i snimaju uz nacionalističke povike – „Neka gori srpska zastava, šiptarija forever„, Gori, pi*da mu materina“ i „Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji“ i druge pokliče.

Snimak se, pošto je obelodanjen, veoma brzo proširio društvenim mrežama i izazvao zgražavanje stanovnika tog okruga, a dečak koji je zapalio zastavu se, potresen zbog osude sugrađana i javnosti, izvinio i okačio snimak na kome ljubi srpsku zastavu.

Izvinjavam se svim građanima Srbije i svim ljudima koji žive u Srbiji što sam zapalio srpsku zastavu. Ovo se stvarno više nikad neće dogoditi – poručio je maloletnik, prišao srpskoj zastavi i poljubio je.

(SMP/Kurir.rs/Srbija Danas/Republika)

2 COMMENTS

  1. Isto sto niko nije spomenio jeste da je taj decak problematican u skoli. Takodje da je na ekskurziji isao na ispumpavanje to niko nije spomenio. Ali glavno je da su ga 3 hrvata naterala „Trojica dečaka hrvatske nacionalnosti su druga Srbina mimo njegove volje naterali da uzme upaljač i pali deo po deo zastave, dok se oni smeju i snimaju uz nacionalističke povike – „Neka gori srpska zastava, šiptarija forever„, Gori, pi*da mu materina“ i „Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji“ i druge pokliče“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here