Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Kako saznajemo, do jeseni Mitrovicu očekuje jedna veća investicija, a u planu je otvaranje fabrike obuće. Kako je nedavno najavio gradonačelnik Vladimir Sanader, očekuje se da bi pogon za proizvodnju obuće trebalo da bude završen već tokom leta.
Reč je o fabrici East West, sa kojom će ugovor o kupovini zemljišta u industrijskoj zoni Sever biti potpisan već u prvim danima nakon novogodišnjih praznika. Menadžment italijanske kompanije planira da u novom pogonu zaposli do 600 ljudi, a predstavnici kompanije već su održali pregovore sa lokalnom filijalom Nacionalnom službom za zapošljavanje.
Nakon Božića, počeće testiranje svih zainteresovanih radnika. Fabrici obuće biće neophodan veliki broj radnika, sa ili bez radnog iskustva, za poslove šivenje, krojenje i sečenja. Svi zainteresovani mogu da se jave svom savetniku za zapošljavanje, a za one koji su iz okolnih mesta, najverovatnije će biti organizovan prevoz do pogona – kaže Nataša Radmanović iz Nacionalne službe za zapošljavanje.
Vlasnik italijanske kompanije East West je Enrico Rossi. Njegov biznis u Srbiji već je zastupljen, preko preduzeća Progetti d.o.o (vlasnici braća Enrico i Roman Rossi), koje radi u nekoliko gradova u našoj zemlji (Sombor, Vršac, Vladimirci…). Progetti je veliki srpski izvoznik gornjih lica i gotove obuće, a na internet stranici ove firme navodi se da su im klijenti Gucci, Burberry, Prada…
Očekuje se i da će obuka radnika koji bi trebalo da rade u Sremskoj Mitrovici, biti organizovana u pogonu u Vladimircima.
eKapija

Ostavite komentar

*

captcha *