Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Uduženje Inkluzivni kreativno edukativni centar IN, zahvaljujući projektu ekonomskog osnaživanja žena koje su bile žrtve nasilja, a koji je Gradska uprava podržala sa oko 400 hiljada dinara, otvorio je privredni Centar na lokaciji salaša Mirjane Novković.

mira1Iako je prioritet Centra da ekonomski osnaži žene koje su pretrpele neki oblik nasilja u porodici, ipak će se baviti i ostalim socijlano ugroženim kategorijama stanovništva, kroz njihove obuke i radno angažovanje. Zato su im glavni partneri Centar za socijalni rad i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Stručni radnici Centra za socijalni rad i savetodavci sa kojima inače sarađujemo, otkad smo registrovali Inkluzivni centar, formiraće fokus grupe. Potom će intervjuisati sve one pripadnike socijalno ugroženih kategorija stanovnika i predložiti mogućnosti koje im pruža Inkluzivni centar. Želimo da budemo ekonomski održivi bez bilo kakve pomoći. Ideja nam je da imamo spostvenu proizvodnju i da plasmanom naših proizvoda oni koji budu radili dobiju i sredstva za to“, rekla je u ime Udruženja Mirjana Novković na čijem Salašu je prezentacija i organizovana.

mira2Po rečima gradonačelnika Vladimira Sanadera, pored novca datog za ovaj Centar, Grad je spreman da da podršku i drugim, sličnim projektima.

Sremska Mitrovica ima želju da pomogne socijalno ugroženim grupama, ali na takav način da novac više ne dajemo kao pomoć, nego da se te grupe osnaže i inkluzuju pa da svojim radom dođu do sredstava za svoju i egzistenciju njihovih porodica. Na žalost, imamo mnogo različitih socijalno ugroženih grupa i ovaj Centar će upravo biti mesto za one koji su iz tih grupa radno sposobni i kojim aje samo potrebna ovakva podrška da bi sami zarađivali za život“, rekao je gradonačelnik Sanader.

mira4Svoj doprinos dala je i resorna Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.
„Ovo je potvrda dobre i konkretne saradnje između Gradske uprave i nevladinog sektora. Trudićemo se da nastavimo ovakve aktivnosti kroz konkurse kojima ćemo podržati dobre projekte“, rekao je Vojislav Mirnić načelnik nadležne Gradske uprave.

(M. M.)

Ostavite komentar

*

captcha *

  1. Milan Odgovori
    Divno! Dace im salate pa nek pasu