OŽIVELA LETENKA: Održan košarskaški humanitarni kamp

0
149

Na terenima fruškogorskog izletišta Letenka održan je jubilarni, 10. košarkaški humanitarni kamp „I Came to Play 2017“, na kojem je igru pod obručima usavršilo 150 dečaka i devojčica iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.

Ovogodišnja poruka organizatora Mihajla Delića je da je pristup sportu i obrazovanju pravo mladih ljudi, a ne privilegija. Kajl Skot, ambasador SAD u Srbiji, naglasio je prilikom otvaranja kampa da američka ambasada već 10 godina zaredom podržava projekat zbližavanja mladih u regionu.

Zadovoljstvo je biti sa vama. Ponosni smo što podržavamo kamp sporta i međunarodni kamp razumevanja u kojem se upoznaju deca iz regiona. Sportska prijateljstva se sklapaju na duže vreme, i zato je ovo prilika da mladi upoznaju jedni druge i da se preko sporta povežu za budućnost, što je od velike važnosti za region – rekao je ambasador Skot.

Subotičanin Nikola Dulić (17), koji je drugi put u kampu, naglašava da je program treninga i radionica zastupljen od ranog jutra.

Već u pola sedam počinjemo sa uvodom u treninge. Imamo radionice i odmor tokom dana kada je toplo, a drugi trening je u sumrak, u hladovini. Družimo se, razgovaramo i na terenu i van njega – rekao je Dulić.

Pokrajinska vlada planira izgradnju kapitalnog projekta na Letenki u naredne dve-tri godine – nove sportske hale, hotela i terena na otvorenom. Jer, kroz sport se promovišu mnoge vrednosti, tolerancija, fer-plej, obrazovanje…

Matija Vračarić (10) iz Herceg Novog, učenik šestog razreda osnovne škole, najmlađi je polaznik kampa i prvi put je na Fruškoj gori.  Odmah uz njega je i Strahinja Lazinić (18), maturant iz Zrenjanina, najstariji učesnik, koji već četvrtu godinu zaredom dolazi na Letenku.

 

 

Izvor:   http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:679592-Humanitarni-kamp-Basket-igraju-na-Letenki

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here