Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Na terenima fruškogorskog izletišta Letenka održan je jubilarni, 10. košarkaški humanitarni kamp „I Came to Play 2017“, na kojem je igru pod obručima usavršilo 150 dečaka i devojčica iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.

Ovogodišnja poruka organizatora Mihajla Delića je da je pristup sportu i obrazovanju pravo mladih ljudi, a ne privilegija. Kajl Skot, ambasador SAD u Srbiji, naglasio je prilikom otvaranja kampa da američka ambasada već 10 godina zaredom podržava projekat zbližavanja mladih u regionu.

Zadovoljstvo je biti sa vama. Ponosni smo što podržavamo kamp sporta i međunarodni kamp razumevanja u kojem se upoznaju deca iz regiona. Sportska prijateljstva se sklapaju na duže vreme, i zato je ovo prilika da mladi upoznaju jedni druge i da se preko sporta povežu za budućnost, što je od velike važnosti za region – rekao je ambasador Skot.

Subotičanin Nikola Dulić (17), koji je drugi put u kampu, naglašava da je program treninga i radionica zastupljen od ranog jutra.

Već u pola sedam počinjemo sa uvodom u treninge. Imamo radionice i odmor tokom dana kada je toplo, a drugi trening je u sumrak, u hladovini. Družimo se, razgovaramo i na terenu i van njega – rekao je Dulić.

Pokrajinska vlada planira izgradnju kapitalnog projekta na Letenki u naredne dve-tri godine – nove sportske hale, hotela i terena na otvorenom. Jer, kroz sport se promovišu mnoge vrednosti, tolerancija, fer-plej, obrazovanje…

Matija Vračarić (10) iz Herceg Novog, učenik šestog razreda osnovne škole, najmlađi je polaznik kampa i prvi put je na Fruškoj gori.  Odmah uz njega je i Strahinja Lazinić (18), maturant iz Zrenjanina, najstariji učesnik, koji već četvrtu godinu zaredom dolazi na Letenku.

 

 

Izvor:   http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:679592-Humanitarni-kamp-Basket-igraju-na-Letenki

 

 

 

Ostavite komentar

*

captcha *