Pećinci dali za 72 bebe po 40 hiljada dinara

0
519

Na teritoriji Pećinaca, pomoć od po 40.000 dinara su dobile 72 porodice sa prinovom, a prvi čovek lokalne samouprave Željko Trbović kaže da je ovo samo jedna od mera podrške.

Opština vodi računa o svakom detetu i trudi se da pomogne svakom roditelju. Želimo da ove bebe postanu vredni ljudi i da ostanu u našoj sredini, pa u tom smeru razvijamo i našu industrijsku zonu u Šimanovcima, a otvaramo je i u Pećincima. Na ruku nam idu i značajne mere kojima Vlada Srbije podstiče rađanje – precizira Trbović.

Pećinčani će, tako, u porodicama sa blizancima finansirati boravak jednog deteta u vrtiću, a to se odnosi i na svako treće, pa i četvrto dete. Lokalna samouprava i učenike generacije, te nosioce „Vukove diplome“ nagrađuje sa po 30.000 dinara, a za đake koji su ostvarili uspehe na školskim takmičenjima je predviđena besplatna ekskurzija.

Pritom, srednjoškolcima i studentima se namiruju troškovi prevoza, najuspešniji akademci dobijaju i stipendije, a đaci koji zablistaju u učenju i u školskom sportu dobijaju i besplatno letovanje.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here