Pešačko-biciklistička staza između Žarkovca i Putinaca

0
1124

Projekat pešačko-biciklističke staze između Putinaca i Žarkovca u dužini od 1,8 kilometara, za koji je lokalna samouprava izdvojila novčana sredstva  budžetu u okviru projekta „Participativno budžetiranje“, priveden je kraju.

Predsednik Opštine Slađan Mančić, tokom obilaska radova istakao je da su u budžetu sredstva bila obezbeđena i ranije, ali da se  čekalo na saglasnost JP „Putevi Srbije“, koje gazduje nad putem državnog reda koji se proteže uz projektovanu pešačko – biciklističku stazu.

Nakon radova na asfaltiranju uradiće se i bankine, a to će doprineti i mnogo većoj bezbednosti u saobraćaju, jer su do sada biciklisti mogli samo prometnim državnim putem da stignu iz Žarkovca u Putince i obratno. Meštani ovih sela navode da su zadovoljni novom pešačko-biciklističkom stazom, naročito zbog bezbedne vožnje, ali i šetnje, koja će im ova staza omogućiti.

Podsetimo, u okviru „Participativnog budžetiranja“ za projekat Pešačko-biciklističke staze Žarkovac-Putinci glasalo je čak 1.551 građana, od 2629 koliko ih se uključilo u budžetski proces.

Za izgradnju staze Žarkovac – Putinci, duge 1.810 metara i široke 1,5 metara, lokalna samouprava je izdvojila 12 miliona dinara budžetskih sredstava.

(M. M.)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here