Počelo suđenje Mađarici koja je pretukla sudiju

0
2494

Mađarska državljanka T. P. I. koja je pretukla sudiju Zoricu Marinković Ilijeski, naći će se ponovo pred sudijom, ovoga puta pred Draganom Barbatesković. Početak suđenja je zakazan za danas.

Mađarica je trenutno u pritvoru KPZ, a kako se saznaje iz izvora u ovoj ustanovi, na njenoj ruci više nema gipsa, jer je prilikom kontrole ulaska u KPZ otkriveno da joj ruka nije bila povređena, već da je u gipsu sakrivala novac.

Kako su tada preneli mediji, nju je policija zatekla nedaleko od Šida i tada kod sebe nije imala lična dokumenta. Strankinja je, navodno, vraćena s granice zbog neispravne dokumentacije. Po hitnoj proceduri doneta je presuda, a dežurni sudija bila je upravo predsednica Prekršajnog suda.

Nakon izricanja presude i izrečene novčane kazne od 15000 dinara, zbog prekršaja Zakona o strancima, T.D.I. je počela da udara sudiju rukom koja joj je bila u gipsu. Zapisničarka je pokušala da pomogne sudiji Ilieski i dozivala pomoć, nakon čega su dotrčali policajci koji su bili ispred sudnice.

Sudija je u napadu zadobila teške telesne povrede i kako je tada izjavila, da nisu uleteli u sudnicu policajac i inspektor, ne zna kako bi se spasla od pomahnitale žene.

Incident se dogodio 8. aprila tokom suđenja, kada je sudija Marković Ilieski, nakon saslušanja i priznanja okrivljene da je ilegalno prešla granicu Srbije, državljanki Mađarske izrekla kaznu. Mitrovčani ne pamte da se ikada nešto slično dogodilo u zgradi suda, pogotovo usred sudnice, neposredno nakon izricanja presude.

T. P. I. se tereti za krivično delo ometanje pravde, po kojem je zaprećena zatvorska kazna od jedne do osam godina zatvora. Pored oštećene i osumnjičene, u petak izjave će dati i ostali svedoci – izjavio je za medije Branislav Trninić, predsednik mitrovačkog Osnovnog suda.

Kako saznajemo, sudija Zorica Marinković Ilieski 17 godina radi u Palati pravde, a danas će se naći oči u oči s dotičnom državljankom Mađarske, prvi put nakon što je brutalno pretučena na svom radnom mestu.

(S. P.)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here