Počelo suđenje za ubistvo koje je šokiralo Srem

1
4071

 

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, započelo je suđenje osumnjičenima Slobodanu Sladojeviću (27) iz Sremske Mitrovice i Snežani Ilkić (30) iz Vrdnika, zbog ubistva Mladena Ilkića (76) iz Vrdnika, koje se dogodilo u noći između 5. i 6. aprila prošle godine.

Osumnjičeni na jučerašnjem glavnom pretresu u ovom sudu, izjasnili su se da tokom sudskog procesa neće odgovarati na postavljanja pitanja, čak ni braniocima. Suđenje se nastavlja saslušavanjem ostalih svedoka.

Pred sudijom Maricom Jolić počelo je suđenje Slobodanu kojem se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo i Snežani koja je osumnjičena za teško ubistvo u pomaganju, starca iz Vrdnika, koji je bio Snežanin stric. Prema optužnici koju je sudija na jučerašnjem ročištu pročitala, Slobodan inače tadašnji Snežanin momak, a radnik privatnog obezbeđenja, te kobne večeri dovezao se kolima u Vrdnik, a onda se našao sa njom, ostavio malo dalje auto i pešice se došetali do kuće Mladena koja se nalazi u ulici Mirka Laćarca 2.

Snežana je ostala na kapiji da čuva stražu, a njen dečko je provalio u sobu oštećenog. On je starca udario više puta po glavi, zatim ga vezao kanapom i selotejpom, a nakon toga prekrio mu glavu jastukom i sa krevetom okrenuo naopačke, nakon čega se Snežanin stric ugušio. Slobodan je u jednoj fioci pronašao beli koverat sa novcem, i iz njega Snežani dao 28.900 dinara, dok je ostatak zadržao. Koliko je novca ukupno bilo u koverti tokom istrage nije tačno ustanovljeno.

Nakon pročitane optužnice Sladojević je osporio optužnicu i rekao da ostaje pri svom iskazu koji je dao 14. aprila 2017. godine, u tužilaštvu da nije kriv, te da nema veze sa krivičnim delom za koje ga optužuju.

I Snežana koja je dva puta dala izjavu u toku istražnog postupka, izjasnila se da stoji iza poslednje od 19. septembra 2017. godine, da nije kriva.

Tokom jučerašnjeg dana u sudnici saslušani su i ostali svedoci, a među njima i Mitar Ilkić, sin pokojnog Mladena, koji je sutra dan nakon zločina, pronašao beživotno telo svog oca.

(Smiljka Kostić)

 

1 COMMENT

  1. Za nju se znalo da je u Vrdniku i opljačkala popa odnela zlato dukate a pre nego sto je ubila strica nesretni čovek je isto bio doziveo takvu sudbinu da ga vezu za krevet i opljačkaju ali je prvi put preziveo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here