Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Cena parkiranja u pojedinim gradskim zonama će, novom Odlukom gradske Skupštine o javnim parkiralištima – pojeftiniti. Primera radi, dosadašnja cena celodnevnog parkiranja biće smanjena, u zavisnosti od zone, čak i do 260 dinara .

-„Promena cene parkinga je došla zbog pokušaja da uvedemo nove zone koje će se naplaćivati, a samim tim smo shvatanja da bi trebali tu dnevnu kartu koja je do sada bila 570 dinara, da spustimo za nekih 150 dinara kako bi smo ljudima koji dolaze sa strane omogućili celodnevno parkiranje u određenim zonama grada, s tim naravno da neće moći celodnevno parkiranje da bude u crvenoj zoni, nego samo u žutoj, zelenoj i novouvedenoj četvrtoj, odnosno plavoj zoni“, rekao je gradonačelnik Sanader o ovom usvojenom predlogu.

Pored toga, radna grupa uradila je elaborate u kome je obrađeno postojeće stanje i predložene su izmene kojima bi se uticalo na poboljšanje sistema parkiranja. Jedna od predloženih mera takođe je ukidanje polugodišnje rezervacije. Cilj je da za sva vozila koja dolaze u grad bude dovoljno parking mesta, a da se u strogom centru grada spreči dugotrajno zadržavanje vozila na parkiralištima, gde je veliki promet i potreba za parking mestima.

Novouvedena, četvrta odnosno plava zona je pored gradske plaže, a uvodi se od 10. juna do 10. septembra zbog velike posećenosti tokom letnjeg perioda. Taksa za jedan sat parkiranja koštaće 50 dinara, dok će celodnevna iznositi 170 dinara.

 

Ostavite komentar

*

captcha *