Poklon za prvorođene bebe

0
284

Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice, darovao je prvorođene bebe u ovoj godini u sremskomitrovačkom porodilištu. On je majci male Vanje, koja je prvorođena beba na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, uručio polon paket u vrednosti od 10 000 dinara i čestitku u vrednosti od 50.000 dinara.

Gradonačelnik Sanader darovao je i poklon paket u vrednosti od 10.000 dinara i prvorođenoj bebi u ovoj godini a ona je iz Adaševaca, kod Šida. Majka Dušica Pejkić iz Bešenova, na svet je donela malu Vanju 1. januara u 11:25, koja je prva beba rođena na području Grada Sremska Mitrovica.

Porođaj je protekao odlično i beba je dobro. Vanja je teška 3.920 grama i duga 56 centimetara. Porođaj je išao prirodnim putem i ovo mi je drugo dete – rekla je prilikom posete gradonačelnika majka Dušica.

Grad Sremska Mitrovica ima želju da što više bude rođenih beba u ovoj godini, zato lokalna samouprava i sprovodi razne mere socijalne politike.

Finansiramo vantelesnu oplodnju, pomažemo majkama sa prvorođenim detetom u iznosu od 30 000 dinara, samo da bi se u našem gradu povećao natalitet – istakao je Sanader i pozvao sugrađanke da rađaju decu, jer je Grad na usluzi svakoj porodici, finasijski da pomogne.

Od početka godine u sremskomitrovačkom porodilištu do sada je rođeno sedam beba. Tokom 2017. godine u ovom porodilištu na svet su došle 1.519 beba, od kojih su 790 dečaka i 729 devojčica. U ovom porodilištu u 2017. godini porodilo se i 13 migrantkinja.

 

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here