POLICIJSKA ISTRAGA: Šta se dešava na odeljenju ginekologije?

5
509

Kako se saznaje, po nalogu Tužilaštva, policijski službenici već nekoliko dana vrše istragu na Odeljenju za ginekologiju Opšte bolnice. Iako se zvanično niko ne oglašava, pretpostavlja se da je uzrok misteriozni nestanak medicinske dokumentacije sa ginekološkog odeljenja.

Po anonimnom, ali vrlo pouzdanom izvoru iz Opšte bolnice, medicinska dokumentacija koja nedostaje doseže unazad do deset godina, a kako se pretpostavlja nestala je nakon smene starog i dolaska novog rukovodstva, kada je na čelo Bolnice imenovan dr Živko Vrcelj, a za njegovog zamenika dr Duško Madžić, koji je takođe i novi šef ginekološkog odeljenja.

Pre njega ovu funkciju je obavljao dr Dragan Malobabić.

Po saznanjima do kojih smo došli, upravo je samo rukovodstvo Bolnice prijavilo nestanak ove dokumentacije, te se zbog toga vrši i istraga koja treba, u prvom redu, da utvrdi ko je odgovoran za njen nestanak. Sa druge strane, javnost je već upoznata sa činjenicom da su dva doktora, Dragan Malobabić i Slavko Arbanas, već podnela zahtev za raskid radnog odnosa.

Da li su ove dve stvari  – prestanak radnog odnosa i nestanak dokumentacije – povezani, pokazaće dalji tok istrage.

(S. P.)

5 COMMENTS

 1. U bolnici vise nema ko da nas leci.Politika je zatrovala i upropastila ovaj grad. Dok god doktori budu stavljali stranacke interese iynad profesionalnih, nema nam spasa. Katastrofa i sramota.

 2. U toj bolnici nema strucnog kadra na ginekologiji. Vratili su me kuci sa konstatacijom da nemam ginekoloske probleme, da bi me posle manje od mesec dana hitno operisali u Visegradskoj, sa objasnjenjem da je to trebalo da se uradi mnogo ranije!!!

 3. Ovo je skoro smešno, naravno od strane tužilaštva! Setili seee…
  Koga? Čega? Molim vas ljudi… U svakoj instituciji vlada opšti haos kada su u pitanju sve moguće vrste zloupotreba službenih položaja! U pravosuđu ih nema?! Haha…
  Verovatno da navedena dva doktora ne ispunjavaju određene uslove, ili ti, nisu više podobna lica, pa će sada sve na njih…!!! Više nego jedno!!!!

 4. Нестала документација??? Веома интересантно…

  ИМА ЛИ ТА ДОКУМЕНТАЦИЈА ВЕЗЕ СА НЕСТАЛИМ БЕБАМА ИЗ МИТРОВАЧКОГ ПОРОДИЛИШТА???

 5. Pravih lekara,ne samo u Mitrovici nego i u celoj Srbiji nema.Sve se svelo na korupciju,zaposljavanje preko veze,stranke itd. Interesuje me kako to ne istrazuju?! Iskreno mislim da je ta dokumentacija zaturena i da se od muve pravi magarac ..inace Dr Arbanas i Malobabic su stvarno fini lekari,Madzic je susta suprotnost..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here