POSLE POLA VEKA: Nov asfalt na fruškogorskoj magistrali

0
119

Veliki broj putnika namernika ali i stranih turista Frušku goru, uprkos prirodnim lepotama i istorijskim znamenitostima, poslednjih godina zaobilaze u širokom luku.

Razlog je vrlo prozaičan-katastrofalno stanje saobraćajnica, pogoto saobraćajne „kičme“ ove panonske planine. Princ Eugenov ili danas Partizanski put koji se prostire grebenom Fruške gore, trasirali su još Rimljani, utvrdili Turci a asfaltirali drugovi. Od tih pedesetih godina prošlog veka, pa do prošle sedmice gotovo da ništa nije učinjeno na održavanju ovog zlatnog turističkog rudnika.

Juče smo se uverili da se nakon više od pola veka nebrige ova saobraćajnica privodi nameni. Od državnog puta preko Iriškog venca do skretanja za hotel “Norcev” (Elektrovojvodina) put je proširen na 5 metara i postavljen je potpuno nov asfalt.

Opštini Irig za ovaj projekat po javnom konkursu odobrena su sredstva u iznosu od skoro 50 miliona dinara, a radove finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Popravkom puta i saobraćajnica na ovoj deonici stavlja se u funkciju veza sa putem Novi Sad- Inđija-Beograd, a što je još važnije oživljava se turistička atraktivnost celog fruškogorskog regiona.

Prema obećanju izvođača, svi posetioci Fruške gore, već od naredne sedmice mogu da odahnu od brige za svoje amortizere, pneumatike, upravljački mehanizam na ovom dosadašnjem „PARTIZANSKOM“ putu.

 

izvor.Vrele gume

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here