Posle požara – SLEDI VANREDNO MERENJE VAZDUHA !

0
2202

Posle  požara koji je jutros izbio u magacinu preduzeća DTF u ulici Palanka, odmah su urađene analize kvaliteta vazduha, kao i analize vode.

Merena su dva parametra ugljen-monoksid i azot-dioksid i na osnovu dobijenih rezultata u automatskoj mernoj stanici, oba parametra su daleko ispod graničnih vrednosti. Iz JKP ’’Vodovod’’potvrdili su da vodosnabdevanje na teritoriji Grada nije ugroženo, kao i da nije došlo do izlivanja ulja u atmosfersku i  fekalnu kanalizaciju.- navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika posle održanog vanrednog sastanka, na kojem su prisustvovale sve republičke, pokrajinske i gradske inspekcijske službe.

Posle sastanka donet je i zaključak, da će se uraditi vanredno merenje kvaliteta vazduha, kontrola vodovodne mreže zajedno sa atmosferskom i fekalnom kanalizacijom, te da će sve inspekcijske službe uraditi vanredni nadzor, svako iz svoje oblasti koju obuhvata.

Gradonačelnik Vladimir Sanader istakao je jutros na konferenciji za medije povodom ovog događaja, da nema razloga za paniku, vatra je brzo lokalizovana i nije zahvatila obližnje objekte.

(S. Kostić)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here