Potreba za desetinama profesionalnih vozača

1
270

Mada u Sremskoj Mitrovici i okolini postoji potreba za profesionalnim vozačima, postojeći broj takvih nije dovoljan da zadovolji sve potrebe. Oni koji taj posao već rade kažu da on nije ni jednostavan ni lak.

Pored toga što su stalno izloženi rizicima i saobraćaju, i samog posla imaju mnogo. A broj kvalifikovanih vozača najčešće nije dovoljan da podmiri potrebe tržišta. To potvrđuje činjenica da poslodavcima nije važan više obrazovni profil već posedovanje vozačke dozvole za određene kategorije.

Iz Udruženja vozača kažu da je to ranije bilo drugačije nego danas. Vozači su se mahom zapošljavali u preduzećima koja su imala mogućnost prevoza radnika. Danas su se oni usmerili pretežno na prevoz robe.

Na evidenciji lokalne filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, nalazi se  evidencija na kojoj se primećuje da u gradu postoji 26 lica koja su po zanimanju vozači (III stepen stručne spreme) i 25 lica tehničara drumskog saobraćaja (IV stepen stručne spreme), a od početka 2017. godine poslodavci su tražili posredovanje za 20 slobodnih radnih mesta vozač.

 

 

 

Izvor:  http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/srem/potreba-za-profesionalnim-vozacima_865154.html

 

1 COMMENT

  1. Nikad kući, stalno na drumu, odvojen od porodice, odvojen od sveta… Samo gledaš onu belu liniju dok ne poludiš.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here