Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Saša Ninković (46) radnik kojeg je vozač turskog šlepera pokosio dok je farbao auto-put u zaustavnoj traci: Stopalo mi je visilo, gledao sam u Miroslava, rame mu se trzalo. Nadao sam se da će preživeti…

PIŠE: Smiljka Kostić

Uništio je život dveju porodica i pobegao bez milosti. Pregazio nas je kao pse na ulici. Voleo bih da vidim ko je taj čovek. Da li mirno spava? Da ga pitam, da li ima porodicu, decu…

Ovako počinje priču Saša Ninković (46) iz Rume, kojem je amputirana leva potkolenica zbog povrede u saobraćajnoj nesreći, kada je na njega, u zaustavnoj traci na auto-putu, naleteo kamion iz Turske. Vozač je tada peške pobegao u nepoznatom pravcu, a ni dan- danas nije pronađen. Miroslav Hadžić (44), kolega koji je sa njim farbao horizontalnu signalizaciju ispred firme “Srem put”, na licu mesta je poginuo. Iza sebe je ostavio suprugu Mariju i 18-godišnju ćerku Aleksandru.

I posle tri meseca od ove stravične saobraćajne nesreće, koja se dogodila na auto-putu pored nadvožnjaka kod Kuzmina, Saša kaže da slike ne blede. Jezive scene prikazuju mu se ispred očiju “kao horor film”.

Nas četvorica stigli smo na radno mesto u pola osam. Postavili smo znakove radovi na putu, stavili tri čunja, a za to vreme kolega Drago Blagojević pripremio je farbu – priseća se Ninković. – Kako sam uzeo da je isprobam, nije prošlo nekoliko minuta, odjednom me je nešto silovito oborilo na asfalt. Bio je to kamion, koji je desnim točkovima prešao preko mene. Imao sam osećaj kao da mi se telo razbacalo po putu… Pogledao sam u levu nogu, a na njoj je donji deo stopala jedva visio. Nije me bolelo.

Kako priča, uspeo je tada da se uzdigne i odskakuće par koraka. Hteo je da dođe do firminog kombija, kako bi uzeo kanap da zaustavi krvarenje, ali je pao na zemlju.

Veoma brzo mi je pritrčao kolega Drago – priseća se Saša. – Zgrabio mi je glavu i stavio na njegovo krilo. Ja sam sve vreme pogledom pokušavao da nađem Miroslava, koji je dok smo započinjali radove bio na par metara ispred mene. Ugledao sam ga prekoputa, ležao je sklupčan. Rame mu se trzalo, pomislio sam hvala bogu živ je. Asfalt koji nas je delio bio je krvav, a po njemu rasuti parčići mesa. Gubio sam svest, pa bih se povratio. Bolovi su bili sve jači i jači.

Ninković je veoma brzo prebačen u bolnicu, gde mu je prvo amputirana potkolenica, ustanovljen prelom lopatice, prelom tri leva rebra, probušena pluća. Posle pet dana oživljavanja izvukao se iz kandži smrti i onda saznao tužnu vest – Miroslav je na licu mesta poginuo. Tek pre tri nedelje Saša je izašao iz bolnice i konačno došao u zagrljaj supruzi Aleksandri, ćerkama Valentini (23), Jovani (20), Nikolini (10) i sinu Đorđu.

Iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici potvrđeno nam je da se za vozačem koji je 26. septembra ove godine kamionom udario dvoje radnika “Srem puta” iz Rume i dalje traga. Nezvanično, Turčin je izašao iz svog vozila i peške pobegao sa mesta nesreće. Zatim je stopirao drugi kamion iz Turske i uz pomoć zemljaka napustio Srbiju.

Kao jedini hranitelj svoje porodice, Ninković više nije u mogućnosti da radi. Polovinom januara ide u KBC Zemun, nastavlja sa lečenjem. Kaže do sada je primio 100 injekcija u stomak, za cirkulaciju i razbijanje tromba, dok mu je ostalo još 20.

Ostavite komentar

*

captcha *