Poziv sezonskim radnicima u poljoprivredi

0
902

Pozivaju se sva lica zainteresovana za obavljanje sezonskih poslova u poljoprivredi, sa ili bez iskustva, da se jave Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremske Mitrovica na telefon 022/610-573, svakog radnog dana od 8 do 12 časova, u periodu od 3-17. maja, u cilju pružanja podrške pronalasku sezonskog posla u sektoru poljoprivrede.

Povezivanje svih zainteresovanih lica sa poslodavcima obaviće se 18. maja na Sajmu zapošljavanja (štand Sezonski poslovi u poljoprivredi) koji se održava u PSC „PINKI“ od 11-13 časova, prilikom čega će svi zainteresovani za sezonske poslove imati priliku da direktno razgovaraju sa potencijalnim poslodavcima, odnosno poljoprivrednim proizvođačima o njihovim potrebama za sezonskim poslovima.

Posebno ohrabrujemo žene zainteresovane za sezonski rad u poljoprivredi da se uključe u ovu inicijativu.

Povezivanje sezonskih radnika sa poslodavcima sprovodi se u sklopu projekta „Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika“ koji Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) sprovodi uz podršku Nemačke razvojne saradnje (GiZ). U narednom periodu očekuje se usvajanje novog zakonskog rešenja koji će omogućiti pojednostavljeno angažovanje sezonskih radnika u poljoprivredi.

Više o ovoj inicijativi možete saznati na Sajmu zapošljavanja 18. maja u Sremskoj Mitrovici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here