Predstava „Migranti žele Batajnicu“ u Pozorištu

0
436

Predstava „Migranti žele Batajnicu“ odigraće se u petak, 15. juna, sa početkom od 20 časova, u sali pozorišta „Dobrica Milutinović“.

U predstavi igraju: Dimitrije Ilić (Patuljci sa naslovnih strana, Čitulja za Eskobara, Crni gruja, itd), Rade Ćosić (Montevideo Bog te video, Afterparti, Vratiće se rode, itd.) i Zoran Ćosić (Moj rođak sa sela, Bolji život, Bela lađa, itd.) Režija: Marko Jovičić.

U dramskom komadu „Migranti žele Batajnicu” (koji je adaptacija teksta ”Indijac u Bronksu”) obrađeni su problemi nasilja, migracija i komunikacije sa kojima se susreću stotine hiljada migranata iz Afrike i Azije utopljenih u stotine miliona Evropljana.

U predstavi migrant IBRAHIM dolazi u Beograd kako bi se video sa svojim sinom koga nije video šest godina, otkad je otišao iz Sirije. IBRAHIM se po dolasku u Beograd izgubi i dođe do železničke stanice u Batajnici. Dok čeka voz da ga poveze u bilo kom pravcu gde će njegov sin moći da ga pokupi, nailazi na dva mangupa iz kraja, STANKETA i MARFIJA. STANKE i MARFI su dva najbolja ortaka iz obližnjeg popravnog doma, oni pričaju sa IBRAHIMOM, šale se, čak se i igraju ćorave bake, ali jedna greška koju napravi STANKE na samom kraju njihovog zajedničkog puta, sve te igre zameni našom svakodnevnicom iz rubrike vesti dana.

Rezervacije: 022-615-115.  Cena: 500 dinara

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here