Predstavljanje nagradnog konkursa „Evropski dnevnik“ u biblioteci

0
402

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji je raspisala nagradni konkurs Evropski dnevnik za kreativne i inovativne radove u četiri kategorije. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 21. februara 2019. godine.

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji Evropski dnevnik 2018/2019 i to:

• EU i ja;
• EU i Srbija;
• Čuvajmo našu životnu sredinu;
• Zdravi stilovi života;
• Aktivno građanstvo;
• Prevencija nasilja.

Nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja 2019. godine.

Publikacija Evropski dnevnik 2018/2019, čije je ovo deveto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama a poseban deo posvećen je i odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo.Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao idruštvo u kojem živim.

Sa ciljem detaljnijeg predstavljanja poziva, pozivamo Vas, učenike i profesore da prisustvujete promociji nagradnog konkursa u EUTEKA kutku biblioteke i informišete se o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama.

Promocija će biti održana u ponedeljak 11. februara ubiblioteci Gligorije Vozaroviću Sremskoj Mitrovici, Vuka Karadžića 1, od 13 do 14h.

Publikaciju Evropski Dnevnik 2018-2019 i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs

Biblioteka Gligorije Vozaroviću Sremskoj Mitrovicije članica EUTEKA bibliotečke mreže – EU u vašoj biblioteci koja ima za cilj informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU.

Više o EUTEKA mreži www.euinfo.rs-euteka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here