Prijem u Gradskoj kući za mlade muzičare iz Kuzmina

0
616

U mitrovačkoj Gradskoj kući upriličen je prijem za mlade muzičarime iz Kuzmina koji su u prethodnom periodu ostvarili zapažene rezultate na raznim takmičenjima.

Reč je o četiri dečaka koji sviraju harmoniku, klavir i tamburu.

Tomislav Blažin, učenik trećeg razreda rumske Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“, osvajač prve nagrade na međunarodnom takmičenju „Fantast“ u Bečeju. Tomislav je bio i na Festivalu umetničke tambure u Novom Sadu i Festivalu vojvođanske tambure u Bačkoj Palanci gde je osvojio prve nagrade.

Miloš Simić svira harmoniku nešto više od godinu dana ali je veoma talentovan i muzikalan. On je na takmičenju u Bečeju osvojio prvu nagradu.

Boško Petković je učenik trećeg razreda iste muzičke škole, nastupio je na dva takmičenja „Fantast“ na kojem osvaja prvu nagradu i na Festivalu „Eufonija“ u Novom Sadu gde ostvaruje isti uspeh.

Nikola Živković je nastupio na mitrovačkom Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici i osvojio prvu nagradu. Nikoli je ovo ujedno bilo i prvo takmičenje.

Talentovane muzičare je u Gradskoj kući ugostio načelnik Ilija Nedić naglasivši:

Čestitam deci koja su na najbolji mogući način predstavljala svoje selo, školu, pa i celu Sremsku Mitrovicu na takmičenjima. Naravno ništa od toga ne bi bilo moguće bez njihovih profesora, mentora i roditelja, te i njima upućujem čestitke. Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport svakako stoji iza i podržava mlade, talentovane ljude i tako će biti i u budućnosti“, rekao je načelnik Nedić.

Dečaci su članovi Kulturnog centra u Kuzminu.

(S. P.)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here