Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader priredio je prijem za kajakaša Marka Tomićevića koji je na poslednje Svetskom prvenstvu, sa Milenkom Zorićem, osvojio zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1.000 metara.

Kako je rečeno na prijemu u Gradskoj kući, za nešto više od godinu dana Marko Tomićević je kao član Kajakaškog kluba „Val“, u Sremsku Mitrovicu doneo titule olimpijskog i evropskog vicešampiona i sada i titulu svetskog prvaka. Gradonačlenik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader još jednom čestitaoTomićeviću na svetskom zlatu i izrazio nadu da će Tomićević ostati u mitrovačkom klubu, istakavši da će grad pokušati da adekvatno nagradi svetsko zlato.

Zaista je čast imati jednog takvog sportistu kao člana našeg kluba sa velikom tradicijom koji je iznedrio mnogo dobrih sportista i ljudi. Ova medalja je podsticaj drugima, a Marko uzor deci koja treniraju u ‘Valu’ kako treba trenirati. Mladi imaju dodatni motiv da se posvete sportu, što i jeste naš cilj i zadatak da finansiranjem sporta generacije imaju zdrav i normalan život„, rekao je Sanader.

Zahvalivši na čestitkama Tomićević je podsetio da su poslednje dve godine bile njegove najbolje sezone u životu.

Drago mi je što ispunjavam očekivanja. Kada sam došao u ‘Val’, imali smo na umu da osvojimo olimpijsku medalju i to smo učinili. To je bio značajan rezultat i za kajak jer u kajaku nismo 32 godine imali olimpijsku medalju. Titutlu svetskog prvaka smo dugo očekivali i drago mi je što smo zajedno do toga došli“, rekao je Tomićević i podsetio da se sledće godine u Beogradu održava Prvenstvo Evrope.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice je svetskom prvaku poklonio monografiju grada, a šampion je uzvatio poklonom u vidu reprezentativnog dresa.

Prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i kajakaški trener Saša Radmanović, predsednik KK „Val“ Predrag Milković i načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić.

(Ž. N.)

Ostavite komentar

*

captcha *