USPEH MLADIH IZ PEĆINACA: Premijera filma o sprečavanju trgovine ljudima

0
279

Da o trgovini ljudima treba govoriti pogotovo u manjim sredinama potvrdili su mladi aktivisti iz Srema koji su tokom prethodnih meseci radili na pripremi prvog edukativnog filma u Sremu na temu sprečavanja trgovine ljudima koji je premijerno prikazan druge decembarske večeri u Kulturnom centru Pećinci.

Dvadesetak mladih aktivista iz Srema tokom protekla tri meseca putem edukativnih radionica pred kamerama glasno su govorili o problemu trgovine ljudima, a njihov trud nagrađen je aplauzom više od 250-oro posetilaca na svečanoj premijeri. Radnja edukativnog filma koji simbolično nosi naziv „I tebe se tiče“ prati sudbine tri mlada čoveka koji su se sasvim slučajno našli u lancu trgovine ljudima.

Film je sniman u okviru projekta „Mladi aktivisti u borbi protiv trgovine ljudima“ kroz program „Mladi su zakon“, a sprovodi ga pećinačko Udruženje mladih aktivista sa ciljem ukazivanja na zdrave i bezbedne stilove života među mladima, podsetio je autor filma Slobodan Stanković posle premijere filma:

Trgovina ljudima je jedan od gorućih problema koji pogađaju mlade, dok se u manjim sredinama o ovoj negativnog pojavi gotovo i ne govori, jer oni smatraju da se to njima ne može dogoditi. To je bio jedan od glavnih razloga zbog kojih smo se odlučili da ove godine okupimo mlade Sremce i progovorimo o ovom problemu. Mislim da smo uspeli da ovim edukativnim filmom pošaljemo jasnu poruku: izlaz iz svake situacije uvek postoji, samo je važno da znamo s kim ćemo da putujemo na tom putu ka tom izlazu.“ – istakao je Stanković.

Ovaj omladinski projekat treći je projekat jedine omladinske organizacije u Opštini Pećinci realizovan uz podršku lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here