Produžen pritvor Mađarici za napad u mitrovačkom sudu

0
1006

Proces pred sudom u Sremskoj Mitrovici protiv mađarske državljanke koja je napala predsednicu ovdašnjeg Prekršajnog suda Zoricu Marinković Ilieski, jer joj je izrekla kaznu od 15.000 dinara

Tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu da se mađarskoj državljanki T. D. I. produži pritvor u trajanju od 30 dana, zbog napada na Zoricu Marinković Ilieski, predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici. Ona se tereti da je 8. aprila u sudnici nasrnula na nju i nanela joj povrede.

Napala je sudiju jer joj je ona izrekla novčanu kaznu u iznosu od 15.000 dinara, na osnovu prekršaja Zakona o strancima.

Mi ćemo u zakonskom roku doneti odluku o produžetku pritvora osumnjičenoj. Ona se tereti za krivično delo ometanje pravde člana 336 B, stav 3, po kojem je zaprećena zatvorska kazna od jedne do osam godina zatvora – kaže Branislav Trninić, predsednik Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici.

Slike nemile scene na prvom spratu u sudnici 3, kada je mađarska državljanka sudiju Zoricu oborila na zemlju i počela da je tuče po potiljku gipsom koji je imala na ruci, i dalje joj prolaze kroz glavu.

Kako se posle svega osećam, nimalo prijatno. U ponedeljak sam počela da radim, i priznajem veoma teško sam ušla u sudnicu, ali to je moj posao, moram nastaviti da ga radim – naglašava predsednica suda Marinković Ilieski.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here