Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Predstavljanje knjige „Priča o duši zvanoj Lena“ autora Bojane Čupić održaće se u četvrtak 9. novembra u prostorijama biblioteke „Gligorije Vozarović“.  Početak promocije je planiran za 18 časova u čitaonici Biblioteke.

U predstavljanju knjige, pored autorke Bojane Čupić, učestvovaće i Jasna Kalauzović, profesor književnosti, Mirjana Marković i bibliotekarka Moravka Todić. Muzikom će veče oplemeniti Ognjen Nikolajević na gitari.

U uvodu knjige autorka kaže:

„Da je Lena živa, bila bih joj (samo) strina, ali ovako kada je više nema, život mi je podario šansu da postanem mnogo više od toga – njen glasnik,utešitelj njene porodice, neko ko nije hteo da dozvoli da bude zaboravljena i da njena priča ostane neispričana.

Njena smrt bila je preuranjena, iznenadna i potresna, ali ne i uzaludna. Kroz „njenu“ zanimljivu avanturu u nekom drugačijem, neopipljivom, dalekom svetu, želela sam da čitaoci porazmisle o mnogim važnim životnim pitanjima kao što su: šta to zapravo znači biti čovek; šta su ljubav, tolerancija, čast i zašto u poslednje vreme nestaju bez traga; kako do smirenja, sreće i spokoja; kako pronaći sebe, slušati svoje srce, razumeti svoju dušu.

Takođe, moja velika želja je da svima koji su izgubili svoje male anđele na neki način olakšam, da im ulijem malo utehe, malo nade, da im makar na jedan tren ublažim bol sa kojom su primorani da zauvek žive…“

Ovo je drugi roman ove autorke…

 

 

 

Ostavite komentar

*

captcha *