Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Povodom početka realizacije projekta „Osnovi bezbednosti dece“ Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i Uprava za obrazovanje Grada, organizovala je u Gradskoj kući promociju ovog projekta.

Protokol o saradnji dva ministarstva na Projektu, potpisali su ministri dr Nebojša Stefanović i Mladen Šarčević. Projekat će se realizovati u svim osnovnim školama u Republici Srbiji, a ciljna grupa su učenici četvrtog i šestog razreda. Na području Srema, nastavu će realizovati pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Po rečima načelnika policije Đure Mandića, predviđene teme su bezbednost dece u saobraćaju, policija u službi građana, nasilje kao negativna društvena pojava, prevencija i zaštita dece od opojnih droga, alkohola i trgovine ljudima, bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža, zaštita od požara i tehničko-tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda. Cilj Projekta je podizanje bezbednosne kulture dece, edukacija o mogućim rizicima i načinima zaštite.

Promociji projekta prisustvovali su učenici osnovnih škola iz Sremske Mitrovice i predstavnici školskih uprava, rukovodstvo Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, predstavnici Grada Sremska Mitrovica, koordinatori Projekta i policijski službenici – edukatori.

Prigodan program za decu izvela je Školica muzike „Vivak“.

Ostavite komentar

*

captcha *