AKTIVNOSTI BIBLIOTEKE: Promocije knjiga i obeležavanje Dana Evrope

0
447

Protekle sedmice je u Biblioteci “Gligorije Vozarović” održana promocija zbirke poezije “Ples strasti” zavičajnog autora Cvijetina Baje Lobožinskog.

Ovo je šesta objavljena zbirka pesama.To je ljubavna poezija protkana snažnim ljubavnim porukamai reflektovanim nemirima duše kroz koju se ogleda sva neujednačenost pesničkog poimanja ljubavi, žene ali i strasti koja je kao imaginarna tvorevina u pesničkim mislima glavni motiv svih njegovih pesama.

U programu su učestvovali:

Ljutomir Rundić književnik, Cvijetin Baja Lobožinski autor, Dušanka Anojčić glumica i Katarina Dumančić učenica srednje muzičke škole. Program je vodila Moravka Todić, viši bibliotekar.

 

U toku ove nedelje, EU info kutak Biblioteke ““Gligorije Vozarović” daće svoj doprinos obeležavanju Dana Evrope 9. maja, kao i Evropske godine kulturnog nasleđa kroz kratko predavanje o značaju kulturnog nasleđa.

Učenici srednjih škola će posetom Biblioteci, Muzeju i Galeriji, imati priliku da se više upoznaju sa onim što nas spaja i pruža nam zajedničko razumevanje mesta u kojima živimo. Kulturno nasleđe nas povezuje, dajući nam pravi evropski identitet, i pomaže da izgradimo bolju budućnost za mlade generacije.

Kako je najavila viši bibliotekar Borka Ćosić, skup sa predavanjem u Biblioteci održaće se u sredu, 9. maja, sa početkom od 12 časova.

 

Takođe, ove nedelje će se održati promocija knjige akademika Dragoša Cvetkovića „Autobiografske beleške“. Promocija će se održati u četvrtak 10. maja, sa početkom od 19 časova.

U programu učestvuju: Vera Vujičić profesor i Dragoš Cvetković akademik. Program vodi viši bibliotekar Moravka Todić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here