PRST NA ČELO! Saobraćaj kosi Sremce

0
1156

Zbog činjenice da je krajem aprila na području Srema, za samo deset dana, na putevima život izgubilo šestoro ljudi, a da su udesi sa tragičnim posledicama obeležili i početak maja širom Srbije, saobraćajci iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su započeli rigoroznije provere vozača i danonoćne radarske kontrole brzine.

Posebno zabrinjava činjenica da je Srem prošlog meseca zavijen u crno po pravilu u noćnim satima, a istrage su pokazale da su vinovnici bili vozači koji su za volan seli pod dejstvom alkohola.

Samo na području Rume, poginula su tri putnika u vozilu, dok je u Staroj Pazovi učešće u saobraćaju bilo kobno po jednog biciklistu, te vozača i suvozača u vozilu. Na teritoriji Pećinaca su teško povređena dvojica motociklista, a u Inđiji je isto prošao i vozač putničkog automobila…

Iako statistika pokazuje da je tokom prva četiri meseca ove godine broj saobraćajnih nezgoda za 13 odsto smanjen u odnosu na lane, a manji je i broj poginulih, poslednje nezgode opominju – kaže načelnik Odeljenja saobraćajne policije u PU iz Sremske Mitrovice Vladimir Roljić.

Saobraćajci su od januara, inače, sankcionisali gotovo 15.000 prekršaja, među kojima je tokom poslednje sedmice aprila napisano čak 150 kazni onima koji su vozili pod dejstvom alkohola. Čak 25 njih je bilo zadržano na trežnjenju…

Od svih učesnika u saobraćaju na području Srema, najranjivije kategorije su pešaci i biciklisti, a mi u Sremskoj Mitrovici smo Policijska uprava sa najvećim brojem stradanja ljudi koji upravljaju dvotočkašima. Lane je njih sedmoro izgubilo život – zaključuje načelnik Roljić, dodajući da je prošle godine poginulo i 12 pešaka.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here