Prva nagrada za mitrovački crkveni hor

0
720

Crkveni hor „Sveti Sava“ koji radi u okviru Saborne crkve svetog Dimitrija u Sremskoj Mitrovici, učestvovao je na 3. Horfestu, festivalu horova u Valjevu. Svih 18 članova hora, dali su svoj maksimum i, uz dirigovanje prof. Jovanke Ivanić, odmerili snage sa horovima iz Beograda, Niša, Valjeva, Zrenjanina, Negotina i drugih gradova.

Žiri u sastavu: prof. Vesna Šouc (Beograd), prof. Aljoša Novaković (Prijedor) i prof. Vanja Urošević (Valjevo) okarakterisali su izvođenje hora „Sveti Sava“ kao veoma muzikalno, intonativno precizno, nadahnuto, dinamički interesantno, glasovno kompaktno, kulturno i perspektivno, i nagradili ih prvom nagradom i 92 boda.

Pored nastupa na takmičenju i obilaska grada Valjeva, ova mala grupa pevača uputila se do Brankovine, gde su izveli kraći muzičko-poetski program u slavu i čast veličanstvene Desanke Maksimović, nakon čega su put nastavili do manastira Kaona. Tamo su pevali nekoliko kompozicija iz duhovnog repertora i ostavili poseban utisak na prisutne vernike i monahe ovog prelepog manastira.

Hor nastavlja dalje da radi u prostorijama Srpskog doma i da učestvuje na nedeljnim liturgijama, a svi građani zainteresovani za pevanje u ovom horu, mogu se pridružiti dolaskom na probe utorkom ili četvrtkom od 19 časova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here