Prvi sajam kulture mladih u Pećincima

0
300

Kulturni centar Pećinci organizuje prvi Sajam kulture mladih na selu koji će se održati od 20. do 26. oktobra povodom obeležavanja jubileja – 40 godina postojanja i rada ove ustanove.

U pitanju je sedmodnevna manifestacija koja će okupiti oko 200 učesnika, a posetioci će tokom sedam večeri moći da uživaju u narodnim pesmama i igrama svih kulturno – umetničkih društava sa teritorije pećinačke opštine, tamburaško – pesničkim, pozorišnim, filmskim, književnim i muzičkim večerima.

Cilj nam je da i u godini jubileja promovišemo kulturu u jednoj seoskoj sredini kakva je naša i ukažemo na značaj postojanja kulturnih centara u selu za decu i mlade. Zato smo se odlučili da pokrenemo jedan novi festival, u ovom slučaju Sajam kulture mladih na selu i iskreno se nadamo da će ova manifestacija postati tradicionalna. O tome koliko je pećinački Kulturni centar značajan za decu i mlade, ali i za čitavo stanovništvo u našoj opštini govori podatak da je samo tokom prošle godine u našim aktivnostima učestvovalo oko 1.000 dece i mladih, a naše programe videlo je preko 2.000 posetilaca.” – istakao je direktor ove ustanove Jovan Devrnja.

Svečano otvaranje manifestacije je u subotu 20. oktobra kada će biti prikazan dokumentarni film pod nazivom “Kulturni centar Pećinci – 40 godina sa vama”, dok je za sam kraj 26. oktobar planiran nastup članova kvarteta “Maestre” iz Sremske Mitrovice i koncert pod nazivom “Naše tri”.

Detaljan program sajma biće predstavljen u ponedeljak 15. oktobra na konferenciji za medije.

Projekat obeležavanja ovog jubileja podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Opština Pećinci.

(RTV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here