PUPS posvađao mitrovačke penzionere

0
618

Mesna organizacija penzionera u Laćarku odlučila je da se odvoji od gradske organizacije i formira posebnu pod nazivom: Gradsko udruženje penzionera Sremske Mitrovice i Laćarka.

img_20160928_114948Razlog za to, kako kaže Branko Pustinja, predsednik laćaračkih penzionera, je ponašanje Mirjane Treskanice, predsednice gradske organizacije i male grupe ljudi okupljene oko nje.

“Laćaračka organizacija broji 198 članova i najmasovnija je u celom mitrovačkom području”, kaže Pustinja i dodaje:

“Zalažemo se za decentralizaciju novčanih sredstava koje Gradsko udruženje dobija kao premiju od DDOR-a po osnovu osiguranja penzionera. Radi se o gotovo 400 hiljada dinara godišnje, i to je novac koji među sobom dele predsednica, sekretar i administrativni radnik.”

Kako se navodi, taj novac je po Statutu udruženja namenjen najugroženijim članovima, a Treskanica, zloupotrebljavajući službeni položaj, taj novac preusmerava u druge svrhe.

Pored toga, navodi Branko Pustinja, godinu dana ni jedan penzioner iz Laćarka nije pozvan na sastanak Izvršnog odbora, bez obzira što se time krši Statut organizacije. Po njegovim rečima, on je postao nepoželjan zbog toga što je član PUPS-a, a Treskanica, kako kaže, ima averziju prema toj stranci.

Zbog ovakvog odnosa prema njima, penzioneri u Laćarku su odlučili da se odvoje od gradske organizacije i formiraju novu. Kako saznajemo, za ovo imaju podršku osam gradskih i trinaest seoskih udruženja.

mirjana-treskanica-1I Mirjana Treskanica je izdala saopštenje za medije u kojem navodi:

Gradsko udruženje penzionera je nestranačka organizacija koja je ove godine obeležila 70 godine postojanja. Do sada nismo imali nikakvih problema dok se na sceni nije pojavila politička partija PUPS.”

U istom saopštenju ona navodi i da su, pored obavljanja raznih poslova za svoje članove, ove sezone organizovali odlazak u rehabilitacione centre za više od stotinu njih.

Ipak, javnost je ustala uskraćena za njen komentar koji se tiče optužbi laćaračkih penzionera.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here