Radovi u centru Mitrovice privode se kraju

0
2192

Radovi na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića u centru Sremske Mitrovice ulaze u završnu fazu.

Završeni su radovi na pripremama za postavljanje novog kolovoza, pripreme za postavljanje javne rasvete i obeležavanje mesta za novi drvored, a postavlja se i behaton.

Po rečima gradonačelnika Vladimira Sanadera, radovi će se završiti u planiranom roku, a od zacrtanih 60 dana ostalo je još dvadesetak radnih dana do kraja.

“Ovo je ujedno i projekat završetka Pešačke zone, a ulica Vuka Karadžića će dobiti novi sjaj sa novom rasvetom, novim drvoredom, behatonom i novim kolovozom“, podsetio je Sanader.

Od pre nekoliko dana za saobraćaj je zatvorena raskrsnica kod bivše robne kuće “Stoteks”, a sada se na toj lokaciji izvode radovi na ispitivanju tla i nasipanju nove podloge za novi asfalt i pešačku stazu. Kako je najavljeno, ova raskrsnica će dobiti i semaforsku regulaciju saobraćaja.

Pored toga, ulica Vuka Karadžića će dobiti i novi drvored sa 40 stabala. Završene su i sve javne nabavke vezane za nabavku sadnica iz uvoza kontejnerskog tipa, nabavki javne rasvete i nabavka semafora i prateće signalizacije“, rekao je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

Vrednost radova na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića iznosi 27 miliona dinara.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here