Rekonstrukcija gradskog pozorišta: MITROVICA PONOVO DOBIJA BIOSKOPSKU SALU!

1
2822

Pozorište „Dobrica Milutinović“, po rečima gradonačelnika Vladimira Sanadera, dobiće novo ruho. Gradonačelnik otkriva da se trenutno obezbeđuju sredstva za projekat rekonstrukcije  vrednosti oko sedamdeset miliona dinara.

Do kraja ove godine očekuje se početak radova na rekonstrukciji, tako da će jedna od omiljenih kulturnih lokacija građana postati multimedijalna sala. Ideja nadležnih je da se na ovom mestu izvrši rekonstrukcija tako da velika scena bude prilagođena za igranje predstava, održavanje koncerta, kao i projekcije filmova.

Rekonstrukcija podrazumeva zamenu instalacija i krova, a po pitanju unutrašnjih radova, popravke na sceni, molersko farbarske radove, kao i poboljšanje protivpožarnih uslova koji su vrlo strogi kada je reč o ovakvim objektima.

Gradonačelnik Sanader navodi da se trenutno priprema finansijska konstrukcija, koja je neophodna za izvršenje ovog posla. Pored sredstava iz lokalnog budžeta, apliciraće za sredstva sa viših nivoa vlasti.

(A. P. / rtv.rs)

 

1 COMMENT

  1. Napokon da se malo uloži i u objekte kulture. Osim građevinskih radova, mislim da maksimalno treba uložiti i u tehniku, kako bi se mogli igrati i scenografski zahtevniji komadi i kako bi se vizuelno i akustično uživalo u gledanju filmova. Građani SM su željni kulture i verujem da bi svaki kulturni događaj napunio salu, bez obzira na cenu ulaznica. Ako je gradska vlast krajnje nepotrebno uložila ogromne pare u onu rupu ispod pruge, mogu da se isprse i za pozorište. Koristi od pozorišta za narod su neuporedivo veće od koristi od one rupčage.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here