Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


U toku su radovi na rekonstrukciji dela vodovodne mreže, u Ulici Save Sogića, u Manđelosu, na koje se čekalo gotovo dve decenije. Reč je o postavljanju novog cevovoda prečnika 110 mm, u dužini od oko 350 metara.

Prema podacima dobijenih iz JKP “Vodovod”, Manđelos je dobio vodu 1970. godine, kroz izgrađeno lokalno izvorište sa vodovodnom mrežom. Tek 1997. godine povezan je na javni sistem vodosnabdevanja. Međutim, problemi u vodosnabdevanju Ulice Save Sogića datiraju upravo od tada.

Kako kvalitet vodosnabdevanja, između ostalog, zavisi i od odgovarajućeg pritiska, nadležni u JKP Vodovod odlučili su da konačno iznađu tehničko rešenje kojim se rešava taj problem. U tu svrhu iz kase Vodovoda izdvojeno je milion i dvesto hiljada dinara.Ukoliko vremenski uslovi dozvole, posao bi mogao biti završen do kraja nedelje.

Na ovaj način biće rešen dugogodišnji problem koji meštani ovog fruškogorskog sela imaju sa lošim pritiskom u instalacijama. Oscilacije pritiska javljaju se u višim delovima sela, što posebno stvara problem tokom letnjih meseci kada je povećana potrošnja vode.Naredne godine slične probleme rešavaćemo i u drugim selima“, rekao je, prilikom obilaska radova, Borislav Babić, v.d.direktora JKP Vodovod.

Ostavite komentar

*

captcha *