Rezultati polufinala kviza „SIRMIUM – CARSKI GRAD“

0
687

Posle dva polufinalna takmičenja, koja su se održala 15. i 17. maja, u Biblioteci „Gligorije Vozarović“, u organizaciji mitrovačke Turističke organizacije, Zavoda za zaštitu spomenika kulture i Ustanove za negovanje kulture „Srem“, a u kojem je učestvovalo 9 prijavljenih škola, na nivou IV razreda, u finale KVIZA „SIRMIJUM –CARSKI GRAD“, koji će se održati 30. maja u Biblioteci, sa početkom u 10.00 sati, plasirale su se sledeće ekipe iz osnovnih škola:

OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ Mačvanska Mitrovica, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, OŠ „Jovan Popović“ i OŠ „Slobodan Bajić Paja“Manđelos.

Plasman u finale u recitovanju, ostvarili su recitatori: Iva Tenji iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Aleksandar Čičić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Šašinci, Lana Stanković iz OŠ „Sveti Sava“, Nikolina Mićić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Ognjen Kozomara iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Jarak i Ana Koviljac iz OŠ „Jovan Popović“.

Autori literarnih radova, koji će se nadmetati u finalu su: Ognjen Mišura iz OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ Mačvanska Mitrovica, Mateja Panjković iz OŠ „Sveti Sava“, Brankica Savić iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“ Laćarak, Dunja Branković iz OŠ „Jovan Popović“, Dunja Milačić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i Stefan Hadžić iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Manđelos.

Ispravnost, regularnost i tačnost polufinalnog takmičenja Kviza, pratio je stručni žiri u sastavu: Gorana Lemajić, dipl. istoričar, Jelena Nedić, profesor engleskog jezika i književnosti, Zorica Miščević, profesor srpskog jezika i književnosti i Milan Kardaš, likovni pedagog, koji će ocenjivati takmičare i u samom finalu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here