Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Mitrovačka Opšta bolnica danas slavi svoj 191. rođendan i jedna je od najstarijih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Prva bolnica u Sremskoj Mitrovici počela je sa radom 7. maja 1826. godine i izgrađena je prvenstveno za potrebe Petrovaradinskog puka. Kroz sve naredne godine i decenije, konstantno je dograđivana i proširivana, a tek 1963., sazidana je nova, veća i savremenija zgrada, dok je Hirurška služba dobila svoju novu zgradu 1996.

Opšta bolnica  zbrinjava i leči pacijente kojoj gravitira blizu 340 hiljada stanovnika Srema, ima 513 bolesničkih postelja i blizu 900 zaposlenih. U njoj, u svakom trenutku zdravstveni radnici obezbeđuju optimalne metode pružanja zdravstvenih usluga, poštujući zahteve pacijenata, primenom najnovijih tehnoloških dostignuća, u cilju bržeg i efikasnijeg lečenja.

Ova ustanova danas je je moderno opremljena, kompletno renovirana zdravstvena ustanova, jedina sekundarnog tipa u Sremu, poseduje visoko stručan medicinski kadar, a predvođena ambicioznim menadžmentom, spremna je da odgovori na sve izazove današnjeg vremena.

Kako saznajemo, ciljevi i planovi Opšte bolnice do 2020. godine su:

reorganizacija Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, što je većim delom i završeno,

uvođenje novih informacionih tehnologija i razvoj telemedicine,

razvoj i unapređenje odseka za produženo lečenje i negu,

unapređenje rada i proširenje Službe psihijatrije,

otvaranje jedinice intenzivne nege u sklopu Službe neurologije sa intenzivnom negom,

kao i poboljšanje efikasnosti zakazivanja pregleda.

Prema pokazateljima izvršenja u 2016.godini, u mitrovačkoj bolnici, urađeno je 6.667 operacija, 8.713 manjih hirurških intervencija, rođeno 1.516 beba, 20.955 hemodijaliza, 2.597 pacijenata u dnevnoj bolnici, 251.645 specijalističkih pregleda, 465.855 ambulantnih usluga, 45.112 pacijenata u radiološkoj dijagnostici,kao i 112.268 pacijenata u laboratorijskoj dijagnostici.

Početkom aprila meseca ove godine, u bolnici je sproveden proces akreditacije i očekuje se pozitivan izveštaj Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, kao i sertifikat o akreditaciji.

(B. S.)

Ostavite komentar

*

captcha *