RUČAK SKUVAJ – OŽENIĆU TE!

0
1704

Uz podršku Agencije za ruralni razvoj i Turističke organizacije, dana 20. oktobra, u Sremskoj Mitrovici se održava manifestacija pod nazivom „RUČAK SKUVAJ – OŽENIĆU TE“ – devojačko takmičenje u kuvanju tradicionalnih jela.

Ovu potpuno novu manifestaciju organizuje Etno salaš „SREMSKA KUĆA“, Manđeloški put bb, gde će se i održati manifestacija.

Deset devojaka iz Srbije, takmičiće se u spremanju ručka po receptima svojih mama i baka. Da bi takmičenje imalo više izazova one će jela pripremati na šporetima „smederevcima“. Devojke dolaze u pratnji svojih momaka koji će aktivno pomagati (od cepanja drva, seckanja povrća i sl).

Takmičarski deo počinje u 12h i traje dva sata, nakon čega će žiri ocenjivati njihova jela. Devojke spremaju jelo po svom izboru, a potrebne namirnice obezbeđuje organizator.

Pobednica dobija nagradu – 3 dana u Budimpešti i Sentandreji, gde će prisustvovati i predavanju na Akademiji za pripremanje kolača i ručno pravljenje čokolade. Pobednica na put vodi i svog izabranika (momka), a uz to dobija i dosta robnih nagrada od „prijatelja manifestacije“. Drugoplasirana devojka dobija nagradu – Vikend na Zlatiboru sa svojim izabranikom i poklon robne nagrade. Trećeplasirana devojka dobija nagradu – Vikend u „Rajačkim pimnicama“ sa svojim izabranikom i poklon robne nagrade. Sve ostale učesnice takođe dobijaju poklon pakete robnih nagrada od „prijatelja manifestacije“.

Tamburaši će zabavljati goste manifestacije, za koje se, po promotivnoj ceni, sprema svadbarski kupus i srneći gulaš.

Dečiji folklorni ansambl „Branko Radičević“će se takođe predstaviti spletom igara iz Srema.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here