Ruma domaćin konferencije o zaštiti vodnih resursa

0
447

Konferencija na temu „Umrežavanje gradova i uključivanje građana za zaštitu vodnih resursa u Evropi„, održana je u Rumi, a prisutni su bili gosti iz Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Češke i Slovenije, koji se bave temom zaštite i održivosti vodnih resursa u Evropi.

Domaćini iz ruske opštine su iskazali zadovoljstvo zbog dobre, uspešne i ojačane saradnje sa partnerima koji su prisutni na ovom završnom događaju u realizaciji projekta, kao i što će i u budućem periodu raditi na razradi projektnih ideja i nastavku saradnje.

Opština Ruma kao domaćin ove završne konferencije, koja je i u martu prošle godine ugostila svoje partnere, zadovoljna je što je bila vodeći partner ovog projekta, i što je pre svega stekla bogato iskustvo vezano za Evropske projekte. Za Rumu, kao lokalnu zajednicu koja je u razvoju, to je veoma značajno, jer će sva stečena iskustva moći da iskoristi za dalji rad i napredak.

Nakon održanog sastanka predstavnika partnera, pregleda sporazuma o umrežavanju i rezultata projekta, usledio je zajednički obilazak obaloutvrde u Hrtkovcima, gde su prisutni imali priliku da se bliže upoznaju sa vodnim resursima ovog dela Srema, a potom i specijalnog rezervata prirode „Zasavica“, kao primera dobre prakse upravljanja vodnim resursima.

(D. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here